جستجو

کشمش یا انگور خشک یکی از خوراکی هایی است که موارد استفاده زیادی دارد. کشمش انواع مختلفی دارد و از آن در انواع غذا استفاده می شود. کشمش یکی از تنقلات پرطرفدار در بین ایرانی ها است.  این فرآورده خواص بسیار زیادی برای بدن انسان دارد.


فرآیند تولید کشمش


کشمش از خشک کردن انگور با استفاده از انرژی خورشیدی یا هوای گرم تولید می شود. استفاده از آفتاب مرسوم ترین روش برای تولید کشمش است. در حال حاضر انگورها را به صورت ردیفی بر روی سینی های تمیز، برای مدت زمان 2 تا 3 هفته قرار می دهند تا اینکه به خوبی خشک شوند.

وقتی میزان رطوبت به 15 می رسد، سینی ها را با دقت درون دستگاه ها می غلتانند و چند روز دیگر در آفتاب پخته می شود. پس از آن، کشمش ها بر روی یک تسمه نقاله قرار داده می شوند و ساقه های بزرگ از آن جدا خواهند شد.


بعد از آن کشمش ها در سطل های بزرگ چوبی قرار می گیرند تا رطوبت آنان گرفته شده و به کارخانه های بسته بندی منتقل شوند. در محل بسته بندی، کشمش ها کاملا بررسی می شوند. سپس از طریق یک سری تسمه نقاله و طبل عبور داده می شوند تا کشمش های سبک از بین کشمش های دیگر جدا شوند. بعد از به اتمام رسیدن تمام مراحل تولید، کشمش ها شسته می شوند.


کشمش باید در چه شرایطی تولید شود؟


دمای (30-20 درجه سانتیگراد) و رطوبت زیاد برای تولید کشمش مناسب نیست.  تهویه مناسب کشمش برای جلوگیری از تشکیل قارچ بسیار ضروری است. از خشک کن های خورشیدی برای کاهش زمان خشک شدن و کنترل شرایط خشک شدن استفاده می شود تا از تشکیل قارچ و تولید مایکوتوکسین جلوگیری شود.

کشمش را می توان با استفاده از دستگاه خشک کن دوار سوراخ دار برای عبور هوای گرم از انگور، تولید کرد.این روش سریعترین روش برای تولید کشمش است اما برای جلوگیری از افت کیفیت، انرژی بیشتر و کنترل دقیق دما الزامی است. در کارخانجات مختلف از روش هایی برای تولید کشمش استفاده می شود که علاوه بر ارائه کیفیت مناسب، بازدهی مناسبی هم داشته باشند.


مصارف کشمش


از کشمش برای تهیه آب کشمش و خمیر کشمش استفاده می شود. کشمش را چندین بار با آب شستشو داده و آب کشمش تولید می کنند و آن را عصاره خالص کشمش می نامند. خمیر کشمش کاملاً از کشمش ساخته می شود که با اکسترود کشمش از طریق صفحه مشبک ریز تولید می شود.

از خمیر کشمش می توان برای ایجاد جذابیت بصری و عطر و طعم استفاده کرد. این یک ماده پایدار است که به طور طبیعی  به عنوان مواد شیرینی پزی و شیرین کننده آب نبات از آن استفاده می شود. همچنین از رب کشمش در محصولات نانوایی مانند نان، کلوچه و شیرینی استفاده می شود تا رشد کپک را مهار کند، ماندگاری آن بیشتر شود و طعم آن افزایش یابد.


کشمش منبع خوبی از عناصر غذایی گیاهی است. این فرآورده حاوی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است. علاوه بر این حاوی مقداری آهن و مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی هم است. امروزه اثبات  شده است که کشمش حاوی منیزیم است که برای سلامت قلب و همچنین عملکرد عصب و عضله مفید است. کشمش همچنین حاوی حدود دو گرم فیبر در هر وعده است. اما کشمش کالری نسبتاً بالایی دارد. اگر از کشمش به عنوان میان وعده استفاده می کنید، باید بدانید که 130 عدد کشمش برای یک وعده تعداد زیادی است.


انواع کشمش


سه نوع کشمش در بازار موجود است. کشمش سبز، قهوه ای و مویز از انواع کشمش هستند. کشمش سبز فقط به صورت آجیل مصرف می شود. از کشمش سبز و نخود معمولا در کنار هم استفاده می شود. کشمش سیاه از  خواص زیادی برخوردار است. این نوع کشمش به کشمش پلویی معروف است و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

دسته سوم کشمش، مویز نامیده می شود. مویز در اثر خشک شدن انگور شاهانی به  دست می‌آید، کشمش پلویی در انواع کیکی و شیرینی یا سالاد استفاده می شود.کشمش سیاه یا قهوه ای نسبت به انواع دیگر مصرف بیشتری دارد. داشتن ویتامین ها و مواد مغذی باعث شده است تا کشمش یکی از پرمصرف ترین تنقلات شناخته شود.


خواص درمانی کشمش


کشمش با توجه به خواص بی شماری که دارد باید در وعده غذایی افراد قرار بگیرد. جلوگیری از کم خونی و همچنین تقویت قوای بدن از مهم ترین خواص کشمش است. کسانی که دچار لاغری هستند با خوردن کشمش دچار افزایش اشتها خواهند شد. یکی دیگر از خواص کشمش از بین بردن سموم از بدن است. فیبر کشمش باعث می شود تا روده ها عملکرد بهتری داشته باشند و کلسترول خون پایین بیاید.

کشمش همچنین برای افرادی که دچار بیماری های رماتیسمی و یا نقرس هستند، مفید است. این فراورده به عنوان تغذیه برای کودکان مدرسه ای بسیار مناسب است زیرا تاثیر زیادی بر حافظه دارد. کشمش به خاطر قندی که دارد، سوختی مناسب برای مغز است. فواید کشمش تنها مربوط به سلامت جسمی بدن نیست بلکه استفاده از کشمش موجب کاهش علائم افسردگی، اضطراب و بیماری های مشابه می شود.


تاثیر کشمش بر بهداشت دندان و سلامت گوارشی انسان


کشمش یکی از مواد غذایی است که به گوارش بدن کمک می کند. فیبر ماده ای است که به گوارش بدن کمک می کند تا بدن در حالت ایده آل قرار بگیرد. با توجه به اینکه کشمش دارای فیبر زیادی است، می توان گفت که کشمش از بروز یبوست جلوگیری می کند.

کشمش دارای خاصیت الکلی است که لثه ها و دندان ها را به خوبی محافظت می کند. این ماده در واقع دهان را ضد عفونی کرده و از تشکیل باکتری و پوسیدگی بر روی دندان ها جلوگیری می کند. در صورتی که به صورت مکرر از کشمش استفاده کنید، دیگر شاهد پوسیدگی دندان ها نخواهید بود.


 یکی دیگر از بیماری هایی که در دنیا سالانه مردم زیادی را از بین می برد، سرطان است و محققان به این نتیجه رسیده اند که کشمش از سرطان جلوگیری می کند. عامل سرطان رادیکال های آزاد بدن است. گفته می شود که کشمش این رادیکال های آزاد را از بین می برد و از بروز سرطان جلوگیری می کند.

کشمش کلسیم زیادی هم دارد که مانع از شکستن دندان ها می شود. این ماده غذایی همچنین برای جلوگیری از بوی بد دهان هم مناسب است. به طور کلی در هنگام استفاده از مواد غذایی باید به ارزش غذایی آن ها توجه کرد. کشمش یکی از فرآورده هایی است که با مصرف آن فواید زیادی برای بدن شما خواهد داشت.

فیلترها
Sort
display