جستجو

میوه خشک

میوه خشک جزو تنقلات عالی و خوشمزه، مناسب تمام روز های سال می باشد. خشک کردن میوه یک روش عالی برای نگهداری میوه ها در تمام فصول سال است. میوه خشک دارای فواید زیاد و گوناگون می باشد. فرایند تولید میوه خشک  فرایندی است که هم توسط دستگاه میوه خشک کن در کارخانجات مخصوص و هم توسط افراد در خانه انجام می شود. فروش میوه خشک می تواند یک کسب و کار پر سود و پر درآمد برای افراد باشد به شرط اینکه با تحقیق و روش درست انجام شود.

برخی از میوه ها فقط در فصول خاصی از سال وجود دارند، با خشک کردن میوه ها به روش اصولی و صحیحی، می توان از این میوه ها در تمام فصول سال بهره برد. روش های گوناگونی برای خشک کردن میوه ها وجود دارد که در ادامه به بررسی این روش ها و فرایند های گوناگون خشک کردن میوه ها خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.معمولی ترین و رایج ترین شیوه خشک کردن میوه، استفاده از نور آفتاب است. برای استفاده از این روش باید میوه را خرد یا نصف کرده و این قطعات را برای چند روز در معرض نور آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

چگونگی فرایند خشک کردن میوه در آفتاب

برای انجام این کار، باید در یک روز آفتابی که رطوبت هوا نیز مناسب و زیر ۶۰% است، میوه ها را خورد کنید و فرایند خشک کردن میوه را آغاز کنید. دقت کنید این فرایند چند روز طول می کشد پس باید روزهایی را برای این کار انتخاب کنید تا چند روز متوالی هوا آفتابی و مناسب باشد.

میوه را پس از شستن خرد کنید و در یک سینی استیل ضد زنگ با فاصله قرار دهید، سینی را روی دو عدد آجر قرار دهید تا هوا بهتر جریان داشته باشد و باعث تسریع روند خشک شدن میوه ها می شود. روی این سینی هم یک توری نازک قرار دهید و این سینی را روی آجر مقابل آفتاب قرار دهید.

شب هنگام که هوا کمی مرطوب می شود، برای جلوگیری از خیس شدن دوباره میوه ها، سینی میوه ها در یک مکان سربسته قرار دهید. هر روز چند بار به میوه ها در سینی سر بزنید و میوه هایی که کاملا خشک شده اند را جدا کنید و جمع آوری کنید.

فرایند خشک کردن میوه توسط فر

این روش، نوعی روش خشک کردن میوه، خشک کردن توسط جریان هواست. که این روش نوعی ترکیبی از جریان هوا و حرارت کم است. این فرایند معمولا توسط فر انجام می شود. استفاده از فر برای خشک کردن میوه ها، بهترین روش برای تولید میوه خشک با کیفیت بالا می باشد. زیرا در این روش هیچ گونه ماده افزودنی به میوه ها اضافه نمی شود و بعد از چند ساعت میوه ها خشک می شود. مزیت دیگر این روش این است که علاوه بر صرفه جویی در زمان، به شما این امکان را می دهد که روی کار خود تسلط داشته باشید و به هر شکلی که دوست دارید میوه را خرد و خشک کنید.کیفیت میوه خشک شده به اندازه قطعات و مدت زمان خشک شدن آن بستگی دارد.

مواد مورد نیاز برای خشک کردن میوه توسط فر

·         فر

·         کاغذ مومی یا سیلیکونی

·         سینی فر یا توری گرد مخصوص پیتزا

برای مهار رشد باکتری در این روش باید میوه را در دمای پایین گرم کرد تا وقت کافی برای تبخیر آب میوه ها وجود داشته باشد میوه رسیده را آماده کنید و با آب سرد بشویید. اگر میوه لکه دارد، قسمت های لکه دار میوه را جدا کنید و سپس میوه را به قطعات کوچک برش دهید تا همه قطعات در یک زمان خشک شوند. میوه هایی مثل انگور، گیلاس، توت فرنگی را می توانید بدون برش دادن خشک کنید.

میوه های با سایز متوسط را نصف کنید و میوه های بزرگ مثل آناناس  و نارگیل را به صورت ورقه های نازک برش دهید. قطعات میوه ها را حدود ۳۰ ثانیه در آب جوش بریزید. برای تغییر رنگ میوه ها، قطعات آن را به مدت ۱۰ دقیقه درون آب لیمو و آب قرار دهید. بعد میوه را آبکشی کنید و با یک دستمال بدون پرز قطعات میوه را خشک کنید. فر را از قبل در دمای ۵۴ تا ۷۱ گرم کنید. از درجه حرارت و گرمای کمتر برای قطعات نازک مانند سیب یا هلو و از دماهای بالاتر برای انواع توت ها استفاده کنید.

قطعات میوه را روی سینی قرار دهید و روی این سینی را با یک کاغذ مومی بپوشانید. بعد از قرار دادن سینی در فر، هر دو ساعت سینی فر را بچرخانید و بعد از خشک شدن کامل میوه ها، میوه را از سینی خارج کنید. میوه های خشک را در ظرف پلاستیکی یا شیشه ای قرار دهید و درب این ظروف را باز بگذارید تا رطوبت میوه ها کاملا خشک شود و میوه ها را چند بار در این ظروف تکان دهید، حدود ۵ روز بعد درب ظرف را ببندد با رعایت این اصول شما می توانید تا ۱۰ ماه بعد از این مدت، از این میوه های خشک با کیفیت و خوشمزه استفاده کنید.

زمان لازم برای خشک کردن میوه های گوناگون توسط فر

·         سیب حدود ۶ ساعت

·         انگور ۹ ساعت

·         پوست مرکبات ۸_‌۱۰ ساعت

·         گیلاس ۱۲  ساعت

·         توت فرنگی ۱۲ ساعت

·         زردآلو ۱۲ ساعت

·         آلو ۶ ساعت

·         گلابی ۶ ساعت

خشک کردن میوه به کمک شکر

در این روش میوه را در یک شیره شکری خیسانده و یا جوشانده می شود و سپس خشک می شود.

روش نگهداری از میوه خشک

میوهای خشک را در ظروف پلاستیکی در دار نگهداری کنید این میوه ها معمولا تا یک سال قابل استفاده می باشند، برای اینکه میوه ها فاسد نشوند می توانید آن ها در یک  پلاستیک فریزری و در یخچال نگهداری کنید.

فیلترها
Sort
display