جستجو

فندوق

فندق منبع طبیعی و غنی از پروتئین های گیاهی است که برای گیاه خوران یک غذای ضروری است. فندق حاوی پتاسیم، کلسیم، اسیدهای چرب اشباع نشده و سایر موادی است که باعث تسریع در از بین بردن کلسترول اضافی بدن و تقویت دیواره رگ های خونی می شود.

  • مواد موجود در ترکیب فندق تأثیر مفیدی بر عملکرد سیستم خون دارد. میوه های فندق به بهبود وضعیت عمومی افرادی که از کم خونی و سایر بیماری های خونی رنج می برند کمک می کند.
  • مصرف منظم فندق در غذا برای مقابله با علائم نفخ شکم به کاهش خطر فرآیندهای پوسیدگی در دستگاه گوارش کمک می کند.
  • فندق تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و کمک می کند تا بدن در برابر عفونت های باکتریایی، ویروسی و حمله انگلی مقاومت کند.
  • فندق حاوی ترکیباتی است که روند دفع سموم و سایر مواد مضر در پاکسازی کبد را تسریع می کند.
  • فندق سرشار از ویتامین های گروه B است که مهمترین حلقه های متابولیسم پروتئین، چربی، کربوهیدرات و انرژی هستند. مصرف منظم فندق به شما امکان می دهد روند سوخت و ساز بدن را تسریع کرده و از بروز اختلالات متابولیکی جلوگیری کنید.
  • پتاسیم موجود در میوه های فندق به عادی سازی فشار خون کمک می کند. به همین دلیل، متخصصان تغذیه به افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند توصیه می کنند که فندق را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
  • ترکیبات مفید موجود در مغز میوه های فندق تأثیر مثبتی بر کار سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی محیطی انسان دارند.
  • فندق حاوی موادی است که در تولید شیر مادر نیز نقش دارد.

خواص مفید روغن فندق

  1. روغن فشرده شده از فندق در داروهای جایگزین برای درمان سوختگی (از جمله آفتاب سوختگی) استفاده می شود.
  2. روغن فندق یک ماده ضد عفونی کننده عالی است.
  3. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در روغن فندق به بهبود ساختار استخوان کمک می کند، در نتیجه از توسعه استئوکندروز و سایر بیماری های استخوان جلوگیری می کند.
  4. مصرف منظم روغن فندق به افزایش قدرت بینایی کمک کرده و به جلوگیری از ایجاد بسیاری از اختلالات در عملکرد دستگاه بینایی کمک می کند.
  5. ویتامین E و سایر ترکیبات موجود در ترکیب روغن فندق، روند پیری در بدن را کند می کند.
  6. از روغن فشرده شده از فندق می توان برای بهبود موهای خشک و شکننده استفاده کرد. این دارو باید با حرکات ماساژ سبک به پوست سر مالیده شود، سپس در تمام طول مو پخش شود و به مدت 60-90 دقیقه باقی بماند.
  7. از روغن فندق به عنوان ابزاری برای بهبود رنگ چهره، مقابله با آکنه، تمیز کردن و سفت شدن منافذ، تسکین سوزش و قرمزی سطح پوست، مرطوب سازی پوست و مقابله با اولین علائم پیری استفاده می شود.

موارد منع مصرف و خواص مضر فندق

1-طبق گفته متخصصان تغذیه، میزان مصرف روزانه میوه های فندق برای یک بزرگسال 50 گرم است. استفاده بیش از حد فندق می تواند منجر به اسپاسم عروق مغزی شود و میگرن های شدید را تحریک کند.

2-مبتلایان به آلرژی باید این نکته را در نظر بگیرند که رابطه مستقیمی بین وجود حساسیت به فندق و سایر انواع مغزها ایجاد شده است.

3-مصرف فندق در کودکانی که از دیاتز آتوپیک، بیماری شدید کبدی و انواع پیچیده دیابت رنج می برند، منع می شود.

4-فندق محصولی پرچرب است. استفاده بیش از حد فندق به افزایش اضافه وزن کمک می کند.

اثرات فندق روی بدن

  • کاهش وزن

فندق یک میان وعده سالم است، زیرا فاقد کلسترول یا سدیم است و قند طبیعی کمی دارد. یک مشت فندق یا 10 آجیل، حاوی 88 کالری و 2.3 گرم کربوهیدرات است.

  • چربی های سالم و اسیدهای چرب

مقدار کل چربی موجود در 10 فندق 8.5 گرم است که حدود 13 درصد ارزش روزانه شما را نشان می دهد. چربی ها قسمت مهمی از یک رژیم متعادل هستند و به بدن کمک می کنند مواد مغذی را جذب کند.اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در فندق از اجزای مهم غشای سلولی هستند و در تنظیم التهاب و پیشگیری از فشار خون بالا نقش دارند. نوع عمده چربی اشباع نشده در فندق، اسید اولئیک است. اسید اولئیک اثرات مفیدی بر سلامتی شما دارد و می تواند نقش مثبتی در کاهش سطح کلسترول و فشار خون داشته باشد.

  • مزایای فیبر بالا

فندق حاوی 2.1 گرم فیبر است. نوع نامحلول فیبر موجود در فندق فواید زیادی برای سلامتی دارد. فیبرها با ایجاد احساس سیری می توانند به شما در حفظ وزن سالم کمک کنند. علاوه بر این، فیبر ممکن است خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.

  • ویتامین ها برای سلامتی شما

یکی دیگر از مزایای آجیل، از جمله فندق، دارا بودن مقادیر بالای ویتامین E است. یک مشت فندق حاوی 2.1 میلی گرم یا 7 درصد ویتامین E است. ویتامین E برای سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست و چشم لازم استفندق همچنین حاوی ویتامین K برای لخته شدن خون و ویتامینC ، آنتی اکسیدانی مهم برای سیستم ایمنی بدن شما است.

  • برای قلب شما خوب است

منگنز یک ماده معدنی موجود در فندق است. منگنز دارای عملکرد آنتی اکسیدانی است و مسئول متابولیسم طبیعی اسیدهای آمینه، چربی ها و کربوهیدرات ها است. فندق همچنین دارای مقدار زیادی مس است.

  • فندق و پیشگیری از سرطان

اسید فیتیک اگرچه جذب مواد معدنی را کاهش می دهد، اما به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالا، دارای مزایای ضد سرطانی نیز می باشد. تحقیقات نشان داده است که اسید فیتیک می تواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند .علاوه بر این، غلظت بالای آنتی اکسیدان فندق در ویتامین E با سرطان درمانی ارتباط دارد. محتوای منگنز در فندق همچنین ممکن است به عنوان یک ترکیب ضد سرطان مفید باشد.

فیلترها
Sort
display