جستجو

خرما


خرما یکی از محصولاتی است که در شهرهای گرمسیر کشور کشت می شود. خرما از خواص زیادی برخوردار است و همچنین دارای انواع مختلفی است. خرما در شهرهای مختلف از نظر کیفیت و قیمت متفاوت است. نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان تنوع زیادی از خرما وجود دارد. خرما یکی از محصولات پرمصرف در بین خانواده های ایرانی است و فواید زیادی برای بدن دارد.


 تاریخچه خرما


پرورش خرما به سال های دوری برمی گردد و در تاریخ کهن اسلام هم نام آن ذکر شده است. خرما برای درمان بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. گفته می شود که خرما از هفت هزار سال پیش شناخته شده است. این محصول ضد التهاب بوده و به بهبود شرایط برخی از بیماری ها کمک می کند. تنوع زیاد خرما باعث شده است تا در بسیاری از موقعیت های زندگی از آن استفاده کنیم. امروزه هم با توجه به تحقیقاتی که بر روی خرما انجام شده است، بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است. خرما یکی از اصلی ترین مواد غذایی مردم در زمان های قدیم بوده است.

انواع دیگر خرما

خرمای پیارم و مضافتی


خرما در کشورهای مختلفی کشت می شود و هر کدام دارای کیفیت خاصی هستند. خرمای پیارم به عنوان بهترین خرمای ایران شناخته شده است. این خرمای نیمه خشک در بین انواع دیگر، قیمت بالاتری دارد و در استان هرمزگان کشت می شود. این خرما به دلیل وجود قند طبیعی فروکتوز برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه می شود.

خرمای مضافتی همان خرمای سیاهی است که مردم در مراسم ها و یا در مصارف خانگی استفاده می کنند. خرمای پیارم کمی خشک است درحالی که این نوع، بسیار نرم است. خرمای مضافتی در بین مردم از محبوبیت بیشتری برخوردار است. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که در برخی از شهرها خرماهای دیگری محبوب تر هستند.


خرمای گنتار، استعمران و شاهانی

خرمای گنتاره یکی از خرماهای نرم است و به صورت روزانه از آن استفاده می شود. خرمای استعمران یکی از انواع نیمه خشک است. در عین حال این خرما از طعم بسیار متفاوتی برخوردار است و طرفداران زیادی هم دارد. این خرما قند بسیار زیادی دارد و برای افرادی که فعالیت های سنگین انجام می دهند، بسیار مناسب است.

خرمای استعمران در استان خوزستان به صورت فراوان کشت می شود.  خرمای شاهانی یکی از خرماهای نرم است. این خرما بافت بسیار نرمی دارد و از آن برای ساخت شیره خرما هم استفاده می شود. این خرما در بین مردم محلی بسیار محبوب تر است و البته قند نسبتا بالایی هم دارد.

خرمای زاهدی، کبکاب و خضراوی


خرمای زاهدی یکی از انواع خرمای نیمه خشک است که قند نسبتا کمتری دارد. این خرما  در استان های جنوبی کشور به صورت فراوان کشت می شود. اغلب مردم از شیرینی زیاد خرما که برای دندان های آنان آزاردهنده است، گله مند هستند. این خرما برای این گونه افراد بسیار مناسب است.

این خرما یکی از محبوب ترین انواع خرما در بین تجار است زیرا به راحتی قابل حمل و صادرات است. خرمای کبکاب نسبتا خشک است و یکی از انواع محبوب در ایران است. این خرما شهد زیادی دارد. همچنین خرمای کبکاب رنگ و طعم بسیار مطلوبی دارد. خرمای خضراوی هم یکی از خرمای نرم است که در خوزستان بسیار محبوب است.


انواع دیگر خرما


خرمای عجوه، مرداسنگ، صفوی، ساغای، خدری و غیره، از انواع دیگر خرما هستد که نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر هم کشت و عرضه می شوند.  هر کدام از آن ها دارای ویتامین ها و مواد مغذی زیادی است و البته در بین جوامع زیادی محبوبیت دارند. به طور معمول مصرف خرما موجب افزایش چند برابری انرژی شما خواهد شد و به همین دلیل باید در طول روز استفاده شود.

انواع خرمای خشک معمولا به همراه انواع چای استفاده می شوند. خرمای شکری در بخش های جنوبی کشور کشت می شود و خواص زیادی دارد. این خرما برای کاهش کلسترول بدن و همچنین دندان ها مفید است. این خرما در کشور عربستان هم کشت می شود. کشور عربستان هم یکی از تولیدکنندگان اصلی خرما است و انواع زیادی از خرما در این کشور تولید و عرضه می شوند.

قیمت خرما


خرما در سال های گذشته افزایش قیمت چشم گیری داشته است. البته انواع مرغوب خرما معمولا گران تر هستند. همانطور که گفته شد، خرمای پیارم مرغوب ترین و گران ترین خرما در ایران است. در بازار خرمای مضافتی شهرهای مختلف کشور عرضه می شوند و قیمت های مناسب تری دارند. در استان های مختلف کشور معمولا چند نوع از خرما بیشتر از انواع دیگر استفاده می شوند.

در این بین خرمای زاهدی قیمت مناسبی دارد و به همین دلیل هم به خارج از کشور صادر می شود. هر کدام از انواع خرما کیفیت مرغوب و معمولی دارند که هر دو در بازار عرضه می شوند. خرمای درجه یک و درجه دو از نظر قیمت متفاوت هستند. خرما چه ارزان و چه گران قیمت باشد، از نظر فواید و خاصیت چندان تفاوتی ندارد.


ارزش غذایی خرما


خرما برای بسیاری از بیماران دیابتی نقش مهمی دارد و در رژیم لاغری هم موثر است. خرما سرشار از ویتامین، فیبر و مواد مغذی است. پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، مس، پروتئین، کربوهیدرات و ویتامین ب، در هر بار مصرف خرما وارد بدن شما خواهند شد. خرما دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است و به همین دلیل انرژی زیادی در شما به وجود می آورد.

قبل از ورزش و یا مطالعه حتما خرما بخورید تا انرژی لازم را بدست آورید. اگر دچار افت قند خون می شوید، بهتر است برای جلوگیری و یا برطرف کردن این حالت، از خرما استفاده کنید. شکلات ها قند خون را به سرعت بالا می برد و بعد از مدتی مجددا افت قند را ایجاد می کند. خرما قند خون را به آرامی بالا می برد و دیگر این حالت ایجاد نخواهد شد.


نکته قابل توجه این است که در مصرف خرما باید کنترل زیادی داشته باشید زیرا مصرف زیاد آن مضراتی هم خواهد داشت. بدن نیاز فراوان به فیبر دارد و دو عدد خرما تا حدود 20 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین می کند. با توجه کردن به این نکات مواد مغذی زیادی به بدن خود می رسانید.

فیلترها
Sort
display