پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که مقدار پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران محسوب می شوند.
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود : پسته فندقی، پسته کله قوچی، پسته اکبری و پسته احمد آقایی
پسته اکبری پسته بسیار کشیده و خوش شکلی است که تقریبا در تمام دنیا مشتریان خاص خودش را دارد و این موضوع علت های مختلفی می تواند داشته باشد که به نقل از صاحب نظران پسته، به دلیل راحت پوست شدن این پسته، حس خوبی دارد و در عمل جز پسته های لوکس دسته بندی میشود، از نظر قیمت هم معمولا همیشه یک سر و گردن قیمت بالاتری از پسته های مثل فندقی دارد.
درختان پسته اکبری هر سال محصول زیاد نمی دهند و معمولا هر چند سال یک بار باردهی زیاد دارند و این هم مزید بر علت میشود که تقریبا همیشه پسته اکبری اعلا کمتر در بازار موجود باشد و قیمت بیشتری هم داشته باشد.
پسته اکبری در صورتی که تازه و دستچین باشد به خوبی بوداده شود مزه ترد و بسیار خوشمزه ای خواهد داشت و این یکی از دلایل محبوبیت آن است.
پسته اکبری کشیده و زیباست و لوکس تر به نظر میرسد و معمولا اشخاص با دیدن پسته زیباتر تصور این را دارند که حتما بهتر است!
پسته اکبری راحت تر پوست کنده میشود و نیاز نیست که برای پوست کردن آن انرژی خاصی به آن وارد کنید و این هم یک حالت لوکس به پسته اکبری بخشیده است و برای خانم های که ناخن بلند دارند زحمتی را برای پوست کردن ایجاد نمیکند!
پسته سلامت قلبی عروقی را بهبود می بخشد
پسته گزینه ای عالی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است. به لطف محتوای فیتواسترول ها، آرژینین، رزوراترول و لوتئین این ماده غذایی به موارد زیر کمک می کند:
معمولاً برای پسته اکبری سه درجه میتوان تعیین کرد.
درجه یک یا طبیعی خندان: در این نوع پسته بهصورت صد در صد طبیعی و بر روی درخت خندان شده است .
درجه دو یا کلاس بی: این نوع پسته غالبان از مخلوط پسته طبیعی خندان و آبخندان به دست میآید. کیفیت میانه و همچنین قیمت میانهای هم دارد. این محصول معمولاً به تمام کشورها صادر میشود.
درجه سه یا آبخندان: این نوع پسته درواقع همان پسته اکبری دهان بسته است که به روش مکانیکی بعد از برداشت خندان شده است کیفیت این نوع از پسته پایینتر است و درنتیجه قیمت بسیار ارزانتری دارد.
کشور عراق و روسیه عمده مشتریان این نوع پسته هستند.
پسته مزایای متعددی برای مو دارد. در اینجا چند نمونه را برای شما ذکر کرده ایم.
پسته به دلیل وجود اسیدهای چرب باعث تحریک رشد موهای سالم شما می شود .
پسته، درمان فوق العاده برای تقویت و درمان مو می باشد.
استفاده از ماسک موی پسته می تواند مو را تغذیه کند و رطوبت رسانی به مو را انجام دهد. در کل سبب بهبود بافت مو می شود. برای موهای آسیب دیده و خشک هم بسیار متناسب است.
پسته حاوی مقدار بسیار زیادی بیوتین است . مصرف روزانه این آجیل ،به طور موثری بر ریزش مو تاثیر گذار است .
از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می آید که خواص غذایی و درمانی دارد.
روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه بسیار مناسبی است. اسیدهای چرب امگا6 آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند.
مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.
مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همینطور به خاطر هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد.
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نمی باشد.