Search

مغز فندق

درخت فندق جزء درختانی است که به آب و هوایی سرد گرایش بیشتری دارد و در چنین آب و هوایی رشد بهتری دارد. مهمترین کشور تولید فندق کشور ترکیه است. شکل میوه‌ آن کروی یا بیضی است و میوه ی آن درون یک پوسته ی سفت فیبری قرار دارد که در واقع همان مغز یا آجیل فندق به حساب می آید.

فندق از  جمله دانه های شیرین و خوشمزه و فوق العاده مغذی است، امروزه این نوع آجیل اغلب به عنوان تنقلات مصرف می شود و از جمله مغزهایی است که در سفره های عید جای خود را به خوبی باز کرده و به همین دلیل همچون خشکبار دیگر مانند پسته و گردو دارای قیمت گرانی است.

از این مغز به صورت خام، بو داده، پودر شده و روغن فندق در صنایع مختلف به خصوص شکلات و شیرینی‌سازی استفاده‌های فراوانی می شود.مغز فندق هم به صورت شور، بو داده و هم به صورت معمولی دارای طعم خوشمزه است و هر کدام از انواع ذکر شده طرفداران خاص خود را دارد.

فواید مغز فندق

مغز فندق  همچون سایر آجیل ها و دانه ها فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. در بین مغز ها تاثیر فندق در کمک به پیشگیری از پوکی استخوان در رتبه دوم و بعد از بادام می باشد در بعضی از منابع اشاره شده که این میوه تقویت کننده معده و روده ها بوده و می‌تواند سموم بدن را خارج سازد. خالی از لطف نیست که بدانید فندق به عنوان یک طعم دهنده در قهوه نیز به کار برده می شود.

فندق سرشار از مواد مغذی و پروتئین  است. چربی‌ها، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن نیز در این دانه فراوان یافت می‌شود. مغز فندق چون دارای فیبر فراوانی است، موجب احساس سیری طولانی مدت می شود و خود راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن است. مغز فندق خام، یکی از خوراکی های بسیار خوشمزه و سالم و فاقد هر گونه مواد افزودنی یا نگهدارنده بوده و سایز آن متوسط است.

فندق سرشار از مواد معدنی و پروتئین است. چربی ها، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن نیز در مغز فندق پیدا می شود. مغز فندق خشک را به صورت خام و بو داده برای تهیه انواع دسر و شکلات فندقی، کره و شیر فندق، سس سالاد و همچنین روغن فندق استفاده می شود. یکی از فرآورده های حاصل از فندق، روغن فندق است که مزایای متعددی برای سلامتی دارد. مصرف منیزیم با کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد. فندق دارای مقادیر زیادی از منگنز است که به بهبود تراکم استخوان کمک می کند و در برابر بسیاری از بیماری ها مانند پوکی استخوان  مبارزه خوبی است.

فندق برای درمان کم خونی و ایجاد آهن مناسب در بدن بسیار مناسب است. مغز فندق دارای میزان چشمگیری از آهن است. گلبول های قرمز بدن برای جذب اکسیژن کافی نیاز به آهن دارند. بنابراین مصرف فندق باعث می شود تا بدن غنی از آهن شود. فندق می تواند بدن انسان را از سرطان محافظت کند، از آنجایی که فندق دارای اثر ضد انعقادی است، به همین خاطر می تواند سلول های سرطانی را مهار کند. مغز فندق در درمان و ایجاد آهن در بدن بسیار مناسب است. همچنین این مغز دارای فولات و ویتامین E است که موجب تقویت عضلات شده و  باعث بهبود عملکرد آنها می شود.

استفاده از مغز فندوق در حفظ سلامت مغز و کاهش بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون، بسیار موثر است. فندق بسیار خوش طعم است و هیچ کلسترولی ندارد، فندق در سراسر جهان به عنوان افزودنی در انواع شکلات ها به کار می رود. این مغز دارای فولات و ویتامین ای بوده که باعث تقویت عضلات شده و عملکرد آنها را بهبود می بخشد. از فندق به عنوان ماده ی طبیعی برای رنگ کردن مو ها استفاده می شود. فندق سرشار از معدنی همچون: کلسیم ، پتاسیم ، منگنز و منیزیم است. این مواد برای بدن ضروری است. مواد ذکر شده موجود در فندق باعث می شود تا قدرت ایمنی بدن افزایش پیدا کند و افزایش سیستم ایمنی بدن از بروز اختلالات مختلف جلوگیری می کند.

به سبب وجود مواد معدنی و مغذی فوق العاده، می توان به پیشگیری از انواع بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها کمک کند. فندق به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی که دارد به پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند. مصرف درست فندق، باعث کاهش وزن و زیاده‌ روی در مصرف آن، باعث افزایش وزن شما می‌شود. مصرف فندق، در سم‌زدایی و پاک‌سازی کبد نقش مهمی دارد و می‌تواند کبد چرب را درمان کند. مغز این خشکبار برای درمان سرفه های خشک و مشکلات تنفسی بسیار موثر است.

فواید دارویی و درمانی فندق در طب سنتی

به خاطر کلسیم زیادی که در فندق وجود دارد برای افزایش رشد و تقویت استخوان ها و دندان ها در نوزادان و کودکان مفید است. فندق دارای مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است و به عنوان یکی از بهترین میان وعده ها برای نوزادان و کودکان شناخته می شود. آهن موجود در فندق برای درمان کم خونی یا آنمی نوزادان و کودکان مفید است.

Filters
Sort
display