فندق منبع طبیعی و غنی از پروتئین های گیاهی است که برای گیاه خوران یک غذای ضروری است. فندق حاوی پتاسیم، کلسیم، اسیدهای چرب اشباع نشده و سایر موادی است که باعث تسریع در از بین بردن کلسترول اضافی بدن و تقویت دیواره رگ های خونی می شود.
1-طبق گفته متخصصان تغذیه، میزان مصرف روزانه میوه های فندق برای یک بزرگسال 50 گرم است. استفاده بیش از حد فندق می تواند منجر به اسپاسم عروق مغزی شود و میگرن های شدید را تحریک کند.
2-مبتلایان به آلرژی باید این نکته را در نظر بگیرند که رابطه مستقیمی بین وجود حساسیت به فندق و سایر انواع مغزها ایجاد شده است.
3-مصرف فندق در کودکانی که از دیاتز آتوپیک، بیماری شدید کبدی و انواع پیچیده دیابت رنج می برند، منع می شود.
4-فندق محصولی پرچرب است. استفاده بیش از حد فندق به افزایش اضافه وزن کمک می کند.
فندق یک میان وعده سالم است، زیرا فاقد کلسترول یا سدیم است و قند طبیعی کمی دارد. یک مشت فندق یا 10 آجیل، حاوی 88 کالری و 2.3 گرم کربوهیدرات است.
مقدار کل چربی موجود در 10 فندق 8.5 گرم است که حدود 13 درصد ارزش روزانه شما را نشان می دهد. چربی ها قسمت مهمی از یک رژیم متعادل هستند و به بدن کمک می کنند مواد مغذی را جذب کند.اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در فندق از اجزای مهم غشای سلولی هستند و در تنظیم التهاب و پیشگیری از فشار خون بالا نقش دارند. نوع عمده چربی اشباع نشده در فندق، اسید اولئیک است. اسید اولئیک اثرات مفیدی بر سلامتی شما دارد و می تواند نقش مثبتی در کاهش سطح کلسترول و فشار خون داشته باشد.
فندق حاوی 2.1 گرم فیبر است. نوع نامحلول فیبر موجود در فندق فواید زیادی برای سلامتی دارد. فیبرها با ایجاد احساس سیری می توانند به شما در حفظ وزن سالم کمک کنند. علاوه بر این، فیبر ممکن است خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.
یکی دیگر از مزایای آجیل، از جمله فندق، دارا بودن مقادیر بالای ویتامین E است. یک مشت فندق حاوی 2.1 میلی گرم یا 7 درصد ویتامین E است. ویتامین E برای سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست و چشم لازم است. فندق همچنین حاوی ویتامین K برای لخته شدن خون و ویتامینC ، آنتی اکسیدانی مهم برای سیستم ایمنی بدن شما است.
منگنز یک ماده معدنی موجود در فندق است. منگنز دارای عملکرد آنتی اکسیدانی است و مسئول متابولیسم طبیعی اسیدهای آمینه، چربی ها و کربوهیدرات ها است. فندق همچنین دارای مقدار زیادی مس است.
اسید فیتیک اگرچه جذب مواد معدنی را کاهش می دهد، اما به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالا، دارای مزایای ضد سرطانی نیز می باشد. تحقیقات نشان داده است که اسید فیتیک می تواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند .علاوه بر این، غلظت بالای آنتی اکسیدان فندق در ویتامین E با سرطان درمانی ارتباط دارد. محتوای منگنز در فندق همچنین ممکن است به عنوان یک ترکیب ضد سرطان مفید باشد.