شوید یکی از سبزیهای پرخاصیت است که طرفداران بسیاری دارد. این سبزی علاوه بر طعم دادن به انواع غذاها دارای مصارف درمانی نیز است. شوید یک گیاه منحصر به فرد است که از آن هم از برگ و هم از دانه های آن به عنوان چاشنی استفاده می شود. برگ های شوید به رنگ سبز هستند و طعم نرم و شیرینی دارند.
شوید جزء سبزیجاتی است که خواص زیادی دارد از این خواص میتوان به رفع مشکلات هضم از جمله از دست دادن اشتها ، گاز روده ( نفخ ) ، مشکلات کبدی و شکایت از کیسه صفرا استفاده می شود. همچنین برای اختلالات دستگاه ادراری از جمله بیماری کلیه و ادرار دردناک یا دشوار استفاده می شود.همچنین طبیعت شوید گرم و خشک است.
از دیگر کاربردهای شوید می توان به درمان تب و سرماخوردگی ، سرفه ، برونشیت ، بواسیر ، عفونت ، اسپاسم ، درد عصبی ، زخم دستگاه تناسلی ، گرفتگی قاعدگی و اختلالات خواب اشاره کرد. درادامه خواص شوید بیشتر میپردازیم.
خوردن آب شوید مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد میباشد.خوردن آب شوید با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب میشود.خوردن آب پخته شوید رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد میکند.ضماد پخته شوید که از جوشیدن و پختن سفت شده باشد با عسل بر مقعد باعث لینت طبع میشود.نوشیدن آب پخته شوید رفع درد پشت و کلیه و مثانه میکند.
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعدهآور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.چکاندن آب شوید در گوش رفع امراض گوش میکند.مصرف دمنوش شوید، باعث کاهش نفخ میشود. ترکیب ویتامین های B در شوید تازه وجود دارد، که ترکیب خوبی برای درمان طبیعی بی خوابی است، زیرا شوید اثر آرامش بخشی دارند که باعث می شوند بهتر بخوابید.
اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین میبرد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است. یکی از خواص شوید درمان التهاب مفاصل است. برای رفع التهاب در بدن بهتر است از داروهای گیاهی استفاده شود، زیرا مواد شیمیایی مانند داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، عوارض جانبی بسیار نامطلوبی دارند. وجود شوید در آشپزخانهتان برای مبارزه با انواع التهاب بدنی، ایدهی خوبی است.
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعدهآور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.فراموش نکنیم که در مقالههای طب نوین هم تأکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تری گلیسرید و کلسترول خون میشود.
پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریعتر آن میشود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معدههای ضعیفی دارند، سادهتر میکند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.
از شوید تازه و خشک برای تهیه شوید پلو، شوید باقالی پلو، انواع سوپ، سس سالاد، ماست و شوید و انواع ترشیجات استفاده می شود.شوید تازه در فصل تابستان و اویل پاییز در بازار یافت میشود و در بقیه فصول به راحتی میتوانید از شوید خشک استفاده کنید.