Search

شاه توت

میوه شاه توت از توت سفید بزرگتر است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و طعم آن ترش و شیرین و مطبوع است. شاه توت در میان انواع بی نظیر توت از سایرین پر طرفدارتر بوده و فصل رسیدن آن اوایل تابستان می باشد. شاه توت تازه درجه یک به رنگ قرمز متمایل به سیاه می باشد. از مناطقی که شاه توت درجه یک در آن به ثمر می نشیند شهرهای مشهد، قزوین و سنندج هستند. برای بهره‌مندی از خواص شاه توت خشک در تمامی فصول سال، می توانید این میوه پر خاصیت را در فصول فراوانی آن خشک کنید.


به دلیل طعم شیرین، ارزش غذایی موثر و فواید متعدد سلامتی اش، مصرف کنندگان آن در جهان رو به افزایش هستند. طب گیاهی چینی برای هزاران سال است که از درختان توت برای درمان بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، دیابت، کم خونی و ورم مفاصل استفاده می کنند. این میوه را معمولا به صورت آب میوه، چای، خشک، دمنوش، مربا یا غذاهای کنسرو شده مصرف می کنند.


24 مدل مختلف از درختان شاه توت وجود دارد که بسیاری از آن ها گونه های مختلفی دارند، رایج ترین گونه های آن سیاه و قرمز هستند. ممکن است تنوع قابل توجهی در رنگ و خواص آنتی اکسیدانی گونه های مختلف وجود داشته باشد. برگ، پوست و سایر قسمت های درخت شاه توت نیز در طب گیاهی چینی مورد استفاده قرار می گیرند.


خواص شاه توت خشک


محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاه توت را در مقایسه با ۴۰ نوع میوه تازه دیگر، به عنوان اولین میوه از نظر فعالیت آنتی‌اکسیدانی قرار داده‌اند که دارای فیتوکمیکال‌‌های قوی مانند آنتوسیانین است. آنتوسیانین رنگدانه ‌ای است که رنگ سیاه شاه توت از آن ناشی می‌‌شود. شاه توت‌ خشک بسیار خوشمزه و ترش مزه است و دارای کالری پایینی بوده (در هر ۱۰۰ گرم، ۴۳ کالری) و سرشار از خواص سلامتی برای بدن است.


 
این نوع توت خشک حاوی منبع خوبی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان بالایی است. مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونت‌ زا ‌افزایش داده و التهاب را از بین برده و با رادیکال‌های آزاد مضر برای بدن مبارزه می‌ کنند. وجود انواع آنتی ‌اکسیدان ‌های گوناگون در شاه توت خشک، درجه ظرفیت جذب رادیکال‌‌های آزاد آن را (که یک شاخص اندازه‌ گیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان‌ است) به رقم ۵۳۵۰ در هر صد گرم رسانده است.


شاه توت خشک دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس از گروه ویتامین ‌ها و نیز ویتامین K است. این نوع توت حاوی مقدار بسیار خوبی از ویتامین ، نیاسین، ریبوفلاوین و اسیدفولیک است.  شاه توت خشک از عفونت های دستگاه ادراری، سرطان و سکته مغزی جلوگیری میکند و دارای کالری پایینی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است.


وجود این مواد مغذی و نقش هم‌افزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به‌ عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذی ‌های گوناگون مورد توجه قرار گیرد. شاه توت خشک حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و ویتامین E هستند. شاه‌توت خشک به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد. این میوه منبع خوبی از آهن است که به ندرت در دیگر انواع توت‌ها پیدا می‌‌شود. این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، ‌ منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل می‌‌کند. شاه توت خشک را می توان جایگزین سماق  کرد.

Filters
Sort
display